Thee drinken is gezond – ontdek de positieve effecten op je lichaam

thee

De meeste mensen drinken nu en dan een kopje thee gewoon omdat ze dat lekker vinden. Maar wist je ook dat thee heel wat goede effecten heeft op onze gezondheid? Thee bevat enorm veel krachtige antioxidanten, vitaminen en mineralen. Deze stoffen kunnen helpen bij het bestrijden van ziektes en zijn ook nuttig voor mensen met bijvoorbeeld slaapproblemen, spijsverteringsproblemen, spierpijn, misselijkheid of hoofdpijn.

Er zijn enorm veel soorten thee, maar ze zijn niet allemaal even gezond. Waar je op moet letten is dat je voor een echte thee kiest. Echte thee komt van de plant Camellia Sinensis. Dit geldt zowel voor groene, zwarte, witte en Oolong thee. De kleur van de thee hangt af van de manier waarop de blaadjes bewerkt worden. De blaadjes voor witte thee worden enkel gestoomd, terwijl de blaadjes voor groene thee en zwarte thee gedroogd worden.

Welke thee heeft nu precies welke effecten op onze gezondheid?

Groene thee

Groene thee wordt het meest gedronken in China en Aziƫ, maar ook bij ons wordt dit groene goedje steeds populairder. Er zijn namelijk meer en meer studies die de effecten van groene thee op onze gezondheid aantonen. Groene thee helpt bij het afvallen, gaat veroudering tegen, is goed voor hart- en bloedvaten en het helpt zelfs bij het voorkomen van kanker.

Aan de smaak van groene thee moet je in het begin een beetje wennen. Sommige mensen vinden groene thee nogal bitter. Je kan echter ook wat munt of citroen toevoegen indien je dat lekkerder vindt.

Zwarte thee

Misschien is het wel een goed idee om je kopje koffie te vervangen door een tas zwarte thee. Zwarte thee verhoogt je concentratie en geeft je energie. Bovendien vermindert het ook het stresshormoon cortisol in je bloed. Een paar kopjes zwarte thee drinken voor je aan je werkdag begint, kan je dus alleen maar voordelen opleveren.

Nog een leuk pluspunt is dat zwarte thee ervoor zorgt dat de bacteriƫn die gaatjes veroorzaken in tanden drastisch verminderd worden.

Witte thee

De smaak van witte thee is delicaat en verfijnd met een lichte zoete toets. Deze thee is ideaal voor beginnende theedrinkers omdat de smaak minder overheersend is dan groene of zwarte thee.

Ook witte thee heeft enorm veel positieve effecten op ons lichaam. Witte thee helpt net als groene thee goed bij de verbranding van vet. De hoge concentraties antioxidanten voorkomen ziektes zoals kanker, artritis en hart- en vaatziekten. Daarnaast bevat witte thee hoge gehaltes aan collageen en elastine die de huid helpen verstevigen en herstellen.

Redenen genoeg dus om dagelijks enkele kopjes thee te drinken!

Meer lezen?

https://www.puurthee.be/blog

https://www.mindbodygreen.com/articles/the-healthiest-types-of-tea

https://www.gezondheidsnet.nl/dorstlessers/zo-gezond-is-thee

http://www.e-gezondheid.be/thee-een-gezonde-drank/actueel/1498

Click here to add a comment

Leave a comment: